19 March 2014

Kesäfiilis kieltämättä!

Helou taas! Aika on vierähtänyt Hollanti-Porto välillä, kesä on tullut etelään ja samalla mun vuosi ulkomailla hiljalleen lähenee loppuaan, tosin vielä on aikaa monenlaisille kokemuksille!


Muutama kuva Haagista piristykseks. Hiekkarantaa, aurinkoa, pannukakkuja! Pannukakuissa oli juustoa, pekonia, tomusokeria, siirappia, voita ja marmeladia yhtä aikaa päällä eli aikamoinen satsi :D Mutta yllättävästi tosi hyvää. Ja terassikausi korkattu!



Ihan mahtava tuulimylly... Jotenkin lumoavaa, niin kuin Hollannin arkkitehtuuri ja tyyli musta muutenkin on.
Pakko kai liittää tähän Hollannin kertomukseen, että käytiin siskon kanssa kylpylässä à la Hollanti eli liberaaleissa tunnelmissa kaikki nakuna, suihkut, pukuhuoneet ja kaikki jaettu miesten ja naisten kesken. Alkuun oli tosi hämmentävän tuntuista, sitten pystyi vähän rentoutumaan kunnes lopussa suihkussa jouduttiin muutaman tatuoidun ja bodatun ison miehen väliin ja olo oli vähän kuin... saalishyönteisellä. No eivaaaaa! Mut ehkä ei ihan heti uusiks.


Tietenkin kuulin heti Portoon palattuani mitkä mahtavat rantakelit olin missannu ja perjantaina pitäisi alkaa taas satamaan (kaatamalla). Mutta ei tässä nytkään valittamista ole, +22 astetta, toisin sanoen suomalaisen T-paitakeli vaikka puolet paikallisista kulki talvitakissa.. Ja havaitsin, että täällä on kaikki puut täynnä kukkia! En osannu odottaa kukkivia puita tässä määrin. ;)


Puun terälehtiä maassa. Kuulostaa huvittavalta.



Ehdin Portoon palattuani myös juhlia Saint Patrick's Daytä ja sain hatunkin lainaan!


Yksi tarina vielä. Terveiset mansikkakulhon ääreltä. Täällä on mansikkakausi jo parhaimmillaan, ostin 2kg laatikon tuoreita mansikoita hintaan 3,98e! Increíble. Kun kävelin kaupasta ulos, ovella istuva kerjäläisnainen huikkas jotain ja just ja just päätin pysähtyä ja se halusi pari mansikkaa! Annoin toki muutaman mansikan sille "Sim sim e mais se quiere" ja se oli niin hymyssä suin ja kiitti. Ja liikutuin niin että melkein itkin. Nyyh. Päivän hyvä teko. Ah onnea, aurinkoa, mansikoita ja psst. jopa 3 reissua ihanaan Espanjaan tiedossa.