11 November 2013

Päivällistä, portviiniä, seikkailumieltä

 
Sisareni oli miehensä kanssa viikonloppuvierailulla Portossa, aika lensi ja oli hauskaa. Saatiin muutamat kunnon naurut taas ja pari suomalaisvitsiä tuli heitettyä meidän kulttuuriin liittyen! Syötiin enemmän kuin olen täällä kertaakaan syönyt, ja sentään olen koittanut viimeisen kuukauden ajan ottaa itseäni niskasta kiinni sen suhteen.. :D Noh, nyt löysin vihdoin hyvältä vaikuttavan kuntosalin niin ehkä ensi viikolla... tai sitä seuraavalla.
 
Seuraa sensuroimaton kuvapostaus, be prepared!
 

Douro-joki on täynnä kalaa, kuten näkyy. (Ja hyvää kalaa onkin, mutta ruotoista.)


Tutkailemassa Porton kujia.


Portviiniä löytyi 20-vuosikertaisena (mun ikäistä) mutta maistoinpa 40-vuotiastakin. Sanotaan että ei tehnyt niin suurta makueroa mun suussani, vaikka hyvää kyllä oli. Yksi lempiviineistäni oli kuitenkin muutaman vuoden ikäinen kuiva valkoinen portviini, jolla hintaakin oli vain 2 euroa lasilta, mutta maku oli pehmeä ja viini juuri sopivan makeaa (portviini voi olla liiankin makeaa). Hinta ei siis ainakaan täällä aina korreloi maun kanssa.


Graffiti-taidetta löytyy paljon. Tässä yksi hienoimmista graffitimaalauksista Casa da Músican läheltä.



Näitäkin tuli taas syötyä... :)


Tein pöytävarauksen lauantai-illaksi Majestic Cafehen (www.cafemajestic.com) mutta se oli pieni pettymys. Ravintolatilat oli hienot, mutta ei kovin tunnelmalliset. Hintataso oli korkea mutta ruoka ei erityistä - puolet edullisemmalla saa Porton keskustasta parempaa ruokaa. Suosittelisin paikkaa ehkä kahvipaikaksi, mutta en päivälliselle. Tilaamani trooppinen salaatti oli hyvää, mutta sisälsi lähinnä ananasta enkä maksaisi siitä 16 euroa.


Paikallista kalaa bacalhauta, joka on tosi hyvää mutta vieraallani meni hiukan hermot ruotoihin!

 

Käytiin ihastelemassa aaltoja meren rannalla Matosinhoksessa, ja syömässä toki.



Tämä oli tosi tyylikäs ja rento ravintola Gaian puolella joen rannalla! Käytiin juomassa sangriaa maapähkinöiden kera.


Lopuksi juusto-tapasmättöä. Tuli löydettyä itsekin uusia puolia kaupungistani taas ja alan ihastua päivä päivältä enemmän Portoon. Täällä on vaikka mitä, mutta se hienous on ehkä hiukan piilossa pinnan alla ja seikkailuinnolla nähtävää riittää todella vanhassa kaupungissa vaikka miten paljon. Porto on myös takuulla rennoin ja kiireettömin kaupunki jossa olen ollut, ja vieraani ihastuivat myös paikalliseen ilmapiiriin. Portugalilaiset ovat aitoja eivätkä yliystävällisiä koskaan, mutta auttamishalua riittää. Esimerkiksi ravintolan tarjoilija tarjosi kuumaa vettä ja pyyhki tahran siskoni paidasta... kuulostaa hullulta mutta hän teki sen tosi kohteliaasti! Seura oli huippua ja vihdoin tutustuin myös Gaian viiniparatiisiin, joka on vain muutaman minuutin kävelyn päässä keskustasta. <3