24 November 2013

Parque nacional Peneda-Gerês

Me tehtiin tänään autoreissu Portugalin ainoaan kansallispuistoon. Vuokrattiin auto ja lähdettiin aamulla aikasin auto täyteen pakattuna matkaan muutaman tunnin yöunilla. Ajomatka oli runsaan tunnin ja keli paras mitä voi toivoa, kaiken kaikkiaan päivä lähes täydellinen.


Suurimmaksi osaksi liikuttiin autolla vuoristossa ja poikettiin ihailemaan maisemia. Muutamia pienehköjä vesiputouksia ja vuoristomaisemaa löytyi.



Täällä pikkasen ruskaa nyt! Suurimmaks osaks täysin vihreetä silti. Lisäks nyt on ollu yli 2 viikkoa upeat auringonpaisteet. :)




Oon sitä mieltä että meillä on ihan mahtava reissukokoonpano. Oikein rento, hauska meininki ja saa olla just oma itsensä.

Kun etsittiin jotain nähtävyyttä päädyttiin käveleen Portugalin tyypillisiä ja jyrkkiä kujia pitkin viiniviljelmillä! Ne kujat on meikäläisillekin aika rankkoja kiivetä, ja kun oltiin korkeella siellä minne ei autolla pääse niin espanjalainen kaveri kysyi yhdeltä portugalilaiselta mummolta neuvoa. Mummo oli hiukan kuuro, mutta puhui ja huitoi suurella innolla ja teki pihatöitä, ja kertoi olevansa 97-vuotias. En ite usko saavuttavani tota ikää tollasessa kunnossa, vai pitäisköhän muuttaa vuorelle asuun...




Siellä myös oli viiniviljelmiä joka puolella ja poimittiin muutama viiniterttu syötäväks suoraan pensaasta! Huomaa lammas alemmassa kuvassa.


Pääsin vaihteeks silittelemään kissaa ja koiraa, ja vuohia ja lehmiä siellä oli joka puolella pitkin autoteitä. Seikkailtiin kapeilla vuoristoteillä jalkasin ja pelättiin aika hitosti kävellä sarvipäisen sonnin vieressä :DD


Puisto oli puoliks Espanjan puolella ja espanjalainen kaveri soitti sieltä heti vanhemmilleen, kun sai halvemmalla puhelut!



Takasin tullessa me muut torkuttiin toistemme olkaipäitä vasten kun kuski ajo ja yks tulkitsi navigaattoria. Upea paikka! Nyt haluan aikasin nukkumaan.