8 October 2013

Lissabon

ESN Porto järjesti pe-su reissun Lissaboniin. Kaupunki oli MAHTAVA!!! Melko eri tyylinen kuin Porto, ja lämpimämpi. Myös kalliimpi. Kuvat klikkaamalla isommiksi.
 
7 ensimmäistä kuvaa on matkan varrelta pikkukaupungista, jonka nimeä en muista. Kirkko oli noin 1000 vuotta vanha, upeaa arkkitehtuuria. Mun ensimmäinen kirkko/tosi hieno rakennus tällä reissulla :D
 








Lissabon. ESN:n kanssa reissut on huhujen mukaan aina rankkaa juhlimista, kuten nytkin molempina päivinä. Muutama muukin kuin mä olisi halunnut ehtiä enemmän tutustumaan kaupunkiin, eikä klubiin, joita on Portossakin. Paljon jäi siis näkemättä, mutta kaverini Suomesta tulee marraskuussa käymään ja menemme Lissaboniin. Lisäksi pääsen sinne kämppisten kanssa junalla helposti.






 
 
Tämä on yhtä Lissabonin parhaista alueista. Valtava linna-alue korkealla alueella. Linnaa, puistoa... 
 
Musta tuntuu että haluaisin kuollakseni muuttaa Lissaboniin... :D



Ja riikinkukkoja siellä oli valtavasti! Kaverini alkoi syöttää niille sämpylää ja ne tuli niin lähelle niin kärkkäästi, että pelkäsin jollekulle käyvän huonosti!






Rohkeasti erikoisia ihmisiä löytyy Portugalista välillä - ja paljon koiria, jotka kulkevat lähes poikkeuksetta irrallaan omistajansa lähettyvillä kadulla. Portugalilaiset koirat ovat varmaan maailman tottelevaisimpia ja ystävällisimpiä. Tämä koira näytti tosin hyvin pelokkaalta, ja mies hyvin pelottavalta... Tämä mies mm. joi kulhosta polttoainetta ja sytytti sen suussaan tuleen, ja puhalsi tulta.




Suureksi yllätykseksi Lissabonista löytyi myös todella modernia arkkitehtuuria, ja kaupunki vaikutti rikkaalta verrattuna Portoon.




Karkkikauppa.


Nuudeliravintola ja limsaa, joka maistui sitruunatuoremehulta (oli kyl hyvää).


ESN:n kautta oli mahdollista ostaa lippu akvaarioon, jonka piti muka olla Euroopan suurin ja maailman toiseksi suurin. Petyimme koska ei se ollut juurikaan Särkän akvaariota isompi. Nuo hiekan näköiset kalat oli hassuja. Siellä oli pingviinejä myös.






Lauantai-iltana osallistuimme botelloniin, joka on ilmeisesti kaikille Etelä-Euroopan maille tyypillinen tapa etkoilla, eli juodaan omia juomia kadulla. ESN raahasi litratolkulla ilmaista viinaa vaihtareille mikä oli musta aika huvittavaa, ja sen jälkeen seikkailtiin baarikadulla portugalilaisten kanssa. Tykkään enemmän tämän tyyppisestä ajanvietosta kuin yökerhoista - oli tosi hauskaa! Täällä on myös useamman kerran tarjottu pilveä, kuten tuolla taas sitä tultiin myymään (kaverini osti mutta en minä!:D), ja pari kertaa jopa keskellä kirkasta päivää kaupungin keskusaukiolla...