14 October 2013

Loppuviikon kulua

Hola a todos!
On ollut kiireinen viikko vaikken ole tehnyt mitään hyödyllistä oikeastaan. Torstaina oli viimeinen varsinainen hellepäivä, ja kaverit menivät rannalle jonne munkin piti mennä, mutta päätin hoitaa vihdoin murheenkryynin metrokorttiasian kuntoon, ja jouduin käymään 3 kertaa uudelleen hakemassa sitä. Yhteensä siis 6 kertaa D: Ja seitsemäs vielä edessä, koska valitsin väärän alueen korttiin.. nyt mulla kuitenkin on se, ja nimikin tyylikkäästi väärin :) (kaikkia typeriä sääntöjä, että opiskelijakortti+englannin kielinen opiskelijatodistus ei riitä, vaan tarvitaan todistus portugaliksi, ja mustavalkoinen passikuva ei kelvannut, vaan jouduin menemään eri toimistoon jonottamaan ja ottamaan hyvin epäselvän ja haalean värikuvan. Kumma et opiskelukavereilta ei näitä vaadittu! Hemmetin byrokratia.

Torstaina käytiin sitten syömässä portugalilaisen kaverini Marcelon luona. Takaisin tullessa metrossa sattui taas vastaan porukka hauskasti pukeutuneita pelleileviä portugalilaisia, tällaiseen törmää jatkuvasti kaikkialla! (kuvassa) Ihana kämppis Ezgi. Perjantaina pääsin vihdoin surffilaudalle :)



Tänään pääsin toisen kerran surffilaudalle. Kaksi kertaa onnistuin seisomaan laudalle, ooh estoy enamorada con el mar! Mutta aallot oli valtavat, ja oli hyvin hyvin vaikeaa päästä mereen kun aallot löi takaisin rantaan. Surffiope (hiukan hullu 23-v. mies) sanoi mulle: "this is not climbing, this is surfing!" Yes I know! Hankalaa mutta ihanaa!



Täällä saa AINA odottaa. Luulin että surffikurssi alkaisi ajallaan, koska siinä sentään on kyseessä monen ihmisen aikataulut, mutta molemmilla kerroilla oltiin pahasti myöhässä. Perjantaina kun hirveellä kiirellä yritin löytää suoraan yliopistolta perille oikeaan paikkaan, olin noin 10 minuuttia myöhässä mutta missään ei näkynyt ketään. Pyörin ympäriinsä ja tuun hetken päästä takas, ja paikalla istuu nyt kaks miestä. Kysyn, onko täällä surffikurssi? Tämä toinen hymyilee että yes! Kysyn, että kolmeltako? (kello on jotain 15.20....) Yes!! Kysyn ohjaatteko te kurssia? Leveä hymy, yes! Oon hämilläni ja kysyn et saanko laudan ja puvun? Yes, don't worry! Ja oon ainoo ihminen paikalla!! Yritän kysyä et no mitä nyt tapahtuu? Ja lopulta saan jonkin vastauksen et me odotetaan muita ihmisiä, että ne on ehkä oluella tai sit ne ei oo vaan tullu vielä. C'mon, are you serious? :D Musta tää on ihan älyttömän huvittavaa, tällanen asenne kaikkeen. Sinänsä ei ärsyttävää, koska voin myös ite myöhästyä kaikista seuraavista menoista ilman ongelmia.. Niin tyypillistä!!!! Sit yritän kysyä et voinko korvata kahta surffituntia jotka missasin kun olin Lissabonissa, ja tämä nuorukainen huutaa "Oh my God! What can we do! I don't know! You tell me!" Totesin et voin selvästikin korvata ne tunnit ja päätin murehtia siitä joskus myöhemmin, kuten kaikki täällä tapahtuu aina myöhemmin. Lopulta muutkin tulee paikalle ja tunti alkaa noin 45 minuuttia myöhässä, ja sen jälkeen kaikki menee oluelle. Haha. Tietysti näin samaisen surffiopen (taas) viime yönä aamuviideltä juhlimassa. Täällä ei tosiaan pysty murehtimaan mistään.

Oon tutustunut täällä muutamiin espanjalaisiin ja päässyt harjoittelemaan huonoa espanjaani. Ne ymmärtää mitä puhun, mutta ilmeisesti oon tosi huvittava koska useamman kerran oon saanu ne nauramaan kippurassa kun vaan kysyn mitä opiskelet (que estudias?) (miksi naurua?)... :D Huomenna alkaa portugalin kurssi!

Eilen meillä oli koulukavereiden kanssa päivällinen, jonne useimmat toi oman maansa ruokaa. Nam! Indonesialainen oli mun lemppari.

Itse yritin tehdä paellaa ilman ohjetta ja kaupasta ei löytynyt kaikkia aineksia ;) tällaista syntyi.




Tällä viikolla vihdoin aloin liikkua. Yliopiston kuntosali on huono, joten tyydyn lenkkeilyyn ja surffaamiseen. Alla lenkkimaisemia torstailta.




 
Nyt täällä taas sataa. Auringolla hyvin kaunis kaupunki.